Trends zomer 2015 kleding & jeans

De modetrends voor zomer 2015 variëren van Avant Pop, Streamline, Artisanal, tot Thrift Shop voor de damesmode en herenmode.

Modetrends zomer 2015 dames & heren

De modetrends voor zomer 2015 variëren van Avant Pop, Streamline, Artisanal, tot Thrift Shop voor de damesmode en herenmode.

AVANT POP

“Avant Pop” combineert heldere tinten met abstracte kunst, en gedurfde prints met gedurfde patronen. In dit expressieve thema zie oogstrelende beelden samen gaan met surrealistische beelden en experimenten in de kunst en design. Asymmetrische silhouetten en pop art gezichten worden geaccentueerd door juweel versieringen voor een 3-dimensionaal gevoel. Stoffen met structuur, heldere kleuren, bizarre motieven en gemixte beelden creëren dit voorjaar en zomer een wandelende kunstgalerie op straat.

STREAMLINE

Een minimalistische benadering van het ontwerp is gedefinieerd in “Streamline”, waar geraffineerde, eenvoudige silhouetten worden gecreëerd met een ultra-moderne uitstraling en met een relaxte, sportieve invloed. Parachute nylon, mesh en foam achtige structuren in zachte afgezwakte tinten en worden geaccentueerd door transparante lagen, contrasterende afwerking en industriële ritsen. Katoenen stoffen en organza verwerkt met subtiele styling zorgen voor verfijnde creaties met een glad uiterlijk.

ARTISANAL

Er is een inherent gevoel van traditie en ritueel in dit ambachtelijke thema “Artisanal”. Zich herhalende geometrische patronen en rechte streep dessins geven het geheel een majestueuze visuele aantrekkingskracht. Rijke juweel-kleuren zijn doordrenkt met ingewikkelde bloemen, terwijl de kant, suède en jacquard stoffen helpen om de sfeer van de trend te benadrukken. Textuur wordt een van de belangrijkste kwaliteiten en ambachtelijke accenten zoals franjes en borduurwerk creëren een luxe look en feel.

THRIFT SHOP

Retro inspiratie verschuift in een nieuwe richting met het 4de modetrend thema “Thrift Shop”. Moeiteloos combineert klassiek comfort met een gepolijste esthetiek. Een vintage-getint kleurenpalet gemengd met harde kitscherige kleuren in retro prints, in materialen zoals Franse badstof, crispy poplin en vintage denim. Gedessineerde stoffen zorgen voor een ambachtelijke geïnspireerde look, en suède patchwork en kunstige borduurwerk geven een nieuwe draai aan het minimalistische beeld van dit thema.

Zomer trends 2015

Genoeg vernieuwende inspiratie opgedaan? Ga dan nu lekker online de nieuwe collectie dameskleding, herenkleding en kinderkleding shoppen bij NummerZestien.eu.

Nummer Zestien

ga naar boven