Stoffen & Modetrends winter 2015-2016

De trends voor winter 2015-2016 op de modebeurs de Première Vision in Parijs stond in september 2014 in het teken van innovatie, inspiratie en creativiteit.

Trends winter 2015-2016

De trends voor winter 2015-2016 op de modebeurs de Première Vision in Parijs stond in september 2014 in het teken van innovatie, inspiratie en creativiteit. Vooral het verbinden van contrasten kwam naar voren. Deze verbondenheid was op elk vlak zichtbaar: hard en zacht, natuur en techniek, fun en functie en vergrijsd en kleur.

natuur en techniek

Bij “natuur en techniek” gaat het om het verzachten van harde materialen. er is duidelijk te zien dat natuur en techniek een rol gaan spelen, waarbij we deze tendens kunnen opsplitsen in innovatie (techniek, perforatie, clean, spacy, coatings) geometrie (ritmes in zachte materialen) en protectie (reliëf, ribbels, harde kleuraccenten, spikes).

sport & spel en fun & functie

Bij “sport & spel” en “fun & functie” zien we de comicstijl en prints, rugzakken met prints, hoeden, folk mix, vrolijke sport kleuren, stippen en volume in stoffen en er wordt gespeeld met vormen.

knuffelen

En we “knuffelen” nog steeds verder ook voor winter 2015-2016. Er is veel zachtheid in de materialen. Bij de denim is dit ook een belangrijk thema, zoals bij de jerseys en diverse zachte doekkwaliteiten. Het zachte zagen we ook bij andere materialen, zoals bij technisch sponzig dubbeldoek, dat harig, maar vooral aaibaar is.

natuur en kunst

De tendens “natuur en kunst” brengt onder meer nieuwe camouflage, modern muddy en arty nature. Een veel gezien item na het “lange t-shirt” is de “lange sweat”.


ga naar boven