Jeans trends voorjaar/zomer 2014

Jeans 2014 Denim broeken weer echt blauw. Na een periode van chino broeken en colored denim wordt de echte blauwe jeans weer getipt voor voorjaar/zomer 2014.

Jeans 2014 Denim broeken weer echt blauw

Na een periode van chino broeken en colored denim wordt de echte blauwe jeans weer getipt voor voorjaar/zomer 2014. Op stoffenbeurzen 'Denim' by Première Vision Paris en Blue Zone in München is één ding heel duidelijk: na de chino’s en colored denim trends is voor voorjaar/zomer 2014 de echte blue denim favoriet.

Voorjaar/zomer 2014 jeans trends

Hoewel de laatste jaren de denim broek niet echt favoriet is geweest zal deze in voorjaar/zomer 2014 weer helemaal terug zijn. Fabrikanten maken zich op voor het aankomende seizoen. Denim inkoop en reserveringen voor bijbehorende accessoires zijn al weer vastgelegd voor het nieuwe jeans jaar 2014.
De basis jeans kleuren blauw en zwart zullen de gekeurde broeken verdringen in de vakken. De come back van de authentieke denim look voor mannen en vrouwen van ringdenim op basis van origineel en 'ouderwets' gesponnen ringspingarens. Bij ringspin denim past ook de meer klassieke was effecten. Bij de jeans fits voor 2014 zien we de jegging met denim op basis van elasticiteit voor extreem slanke pasvormen. Zelfs jeansmodellen voor mannen krijgen een stretchaandeel van 20% en meer, bij een tegelijkertijd aanwezige 'rough look'.

Jeans 2014 bevat meer eco katoen

Denimproducten hebben zich voorgenomen om in de komende jaren te komen tot compleet schone denimdoeken door gebruik te maken van de juiste verf- en finishmethodes die daarvoor nu worden ontwikkeld. De inzet van zogenoemd eco katoen helpt eveneens. Het gaat dan om katoen aanplant waarvoor minder irrigatiewater en minder pesticiden wordt gebruikt. Maar de consument is ook op zoek naar jeans die in de productiefases minder water- en energie verbruiken, alsmede minder textielchemicaliën.

Jeans laserbehandeling & milieuvriendelijke wasmethodes

Op de laatste Blue Zone konden de stoffen inkopers zich afvragen of het om een jeansbeurs ging of om een nieuw hightech center. Ging het om jeansbroeken of om technisch vernuft? Er werd op indrukwekkende manier gedemonstreerd hoe lasertechniek snel en milieuvriendelijke was methodes en andere behandelingen kan vervangen. De benodigde hightech apparatuur was in diverse beursstands opgesteld met live demonstraties.

Nieuwe jeans coatings

In München maar ook in Parijs troffen twee modewerelden elkaar rond de denim, die als stofsoort nauwelijks nog als zodanig te herkennen is dankzij glitter- en glanseffecten met daarnaast puur 'blauw'. Zomerse jeans coatings, tweekleurige prints in felle kleurstellingen, zachte Lurex optiek en allerlei glansnuances.

Kortom Denim is back voor voorjaar/zomer 2014. Je jeans garderobe schreeuwt om vernieuwing. Bekijk de dames jeans, heren jeans en kinder jeans collectie online op NummerZestien.eu en maak je keuze.

Nummer Zestien

ga naar boven