Dameskleding trends winter 2013-2014

We leven ineen 48/7' maatschappij: alles kan waar en wanneer je wilt en we lijken soms twee dagen in één te beleven. In de Damesmode trends winter 2013-2014 zijn 6 onderscheidende thema’s.

Damesmode trends herfst/winter 2013-2014

We leven ineen 48/7' maatschappij: alles kan waar en wanneer je wilt en we lijken soms twee dagen in één te beleven. In de Damesmode trends winter 2013-2014 zijn 6 onderscheidende thema’s.

Trend 1 winter 2013-2014: Studied Sobriety

Dit thema reflecteert de behoefte aan bezinning in reactie op de 48/7' hectiek van deze tijd. Met als doel om op te laden. Dit wordt vertaald naar een luxe, sobere pelgrim achtige mode. Wollen en lange vesten en truien met grote kragen om in weg te kruipen. Oversized vesten met koord in taille of op de heupen. Truien met grote kollen, zachte breisels en mooie vormen in lange en omhullende items. In subtiele minidessins en effecten. De kleuren in die thema zijn bronze brown, pale gold, insignia blue, chocolate brown en almond oil. Combineer deze met neutrale beiges, bruinen en loodgrijs.

Trend 2 winter 2013-2014: Daily Folk

Een andere reactie op de tijdgeest is de behoefte aan normaliseren: overzichtelijkheid, het bekende, vertrouwde, ja zelfs kneuterigheid. In fashion zorgt dit voor een luxe en comfortabel casual beeld, aangevuld met lokale folklore-ingrediënten. Denk hierbij aan folky jacquards, parkavarianten in truien, vesten en jassen en folklore bloemen en flanelruiten in shirts en sjaals. De kleuren zijn medieval blue, almond oil, molten lava, russet orange, sulpher en dazzling blue.

Trend 3 winter 2013-2014: Interbellum

De hang naar schoonheid en perfectie is altijd groot in tijden van crisis. Dat was zo in het vorige interbellum en nu weer. Pencilskirts en mooi gesneden blazers coats in wol. Het ‘gender bender’-kostuum met blazer . supervrouwelijk met mannelijke ingrediënten. Soepele zijde en satijnen blouses en art deco en grafische prints. De kleuren in dit thema zijn chocolate brown, medieval blue, pale dogwood, port royale, molen lava, russet orange en deep ultramarine.

Trend 4 winter 2013-2014: Night Fairy

Nu alles is te vinden op internet, bestaat privacy bijna niet meer. Hierop is nu een tegenreactie aan het ontstaan. Een tendens naar sprookjesachtige, duistere romantiek. De mode items zijn zo donker mogelijk, zwarte romantiek. Dessins zijn decoratief en ornamentaal .Veel kant en accessoires met wit over zwart of donker op donker. Zwart leer, strak en getailleerd met een vleugje rock in vloeden. De combinatie kleuren hierbij zijn legion blue, medieval blue, crown jewel, port royale, insignia blue, pale dogwood en blue iris.

Trend 5 winter 2013-2014: Free Spirited

Deze tijd vraagt om mensen met joi de vivre. Die er iets moois van maken terwijl de wereld wordt gedomineerd door ratio en angstscenario's. Denk aan uitbundige dessins, borduursels en bloemen in sjaals, blouses en tops. De items zijn halflang en decoratief bont gekleurd. Een collage van meerdere dessins en gekleurde fotoprints. kimono-achtige vormen, afhangende schouderlijnen en ronde belijningen vormen de basis van dit thema. De kleuren hier zijn: winter green, sulphar, puffin’s bill, dewberry, dazzling blue, insignia blue en tropical peach.

Trend 6 winter 2013-2014: Smart New World

Wetenschap en technologie maken nagenoeg alles mogelijk. Dat nodigt uit tot speculeren en fantaseren over een nieuwe wereld'. Smart design met ongekende vormen en materialen in een zoektocht naar nieuwe silhouetten, details en volumes. Licht-donker contrasten met een beetje neon. Jurken en outerwear met spannende schouderlijnen en doorsnijdingen. Multitone metallics en verlopen dessins. De kleuren in dit thema zijn: crown jewel, orchid petal, dewberry, legion blue, sky gray, spearmint en pale gold.

Damesmode

ga naar boven