Mannenmode trends winter 2013-2014

Bij de mannenmodetrends winter 2013-2014 is nostalgie nog steeds een belangrijke inspiratiebron.

Mannenmode winter 2013-2014, nostalgie als inspiratiebron

Bij de mannenmodetrends winter 2013-2014 is nostalgie nog steeds een belangrijke inspiratiebron. Designers kijken naar een ideaal lijkend verleden, een tijd waarin ambachtelijk werken, eerlijkheid en tradities centraal stonden. De zoektocht naar vernieuwing gebruikt het verleden als inspiratie. Dat brengt hedendaagse combinaties waarbij glamour en decadentie van vroeger passen zoals soberheid van ingetogen kleermakersstijlen. Moderne productieprocessen en technologische mogelijkheden vormen de basis voor de nostalgisch stijlen.

Herenkleding winter 2013-2014 oogt ingetogen

De herenkleding trends winter 2013-2014 oogt ingetogen en perfectionistisch. Wissel slanke overhemden voorzien van miniruitjes af met uni overhemden. Mix de lichte vervaagde grijzen met camel en bruinen voor een moderne casualuitstraling. Elegante coltruien en dunne truien in donkere basistinten en we zien visgraatstof in jassen en colberts.

Voor frisse versie van mannenkleding winter 2013-2014 trends worden de leukste tailormade elementen geleend. Colourblocking en verassende brede strepen in klassiekers als vesten en truien. Reliëf breisels in grote vesten, en spencers met een handgemaakt look verwerkt in details als minizakjes en kragen.

Herenmode trends 2013-2014, nieuwerwets knus

De mannenmode trends winter 2013-2014 zijn nieuwerwets knus. Comfortabele ruime mannelijke kleding van structuurstof en knusse handwerkachtige breisels om aan te raken. Broeken zijn te kort, colberts en shirts te krap of juist te wijd. Jassen zijn voorzien van functionele werkkledingdetails en hebben een gedurfd kleurgebruik. Alles heeft een gewassen uitstraling en hierdoor een zachte touch.

Herenmode

ga naar boven