Mannenmode trends zomer 2017

Als tegenreactie op de harde wereld van vandaag de dag zien we op de catwalks een show van uitbundige mannenmode vol romantiek, expressie en levenslust. Of de man nu gaat voor een ingetogen stijl met een chique beeld vol met retro invloeden of een bijzondere look kleurig en vol prints; de man wil gezien worden en pakt flink uit.


Mannenmode trends zomer 2017

Als tegenreactie op de harde wereld van vandaag de dag zien we op de catwalks een show van uitbundige mannenmode vol romantiek, expressie en levenslust. Of de man nu gaat voor een ingetogen stijl met een chique beeld vol met retro invloeden of een bijzondere look kleurig en vol prints; de man wil gezien worden en pakt flink uit.

Zachte kleuren

De toename van vrouwelijke invloeden heeft bij de man als gevolg dat hij zich steeds kwetsbaarder opstelt. Zachte, transparante, poeder en nudekleuren zijn erg belangrijk in dit thema. Van licht- en oudroze en van lichtroze tot een donkere taupe. Deze verschillende tinten worden met elkaar gecombineerd in een ton-sur-ton look, maar ze kleuren ook heel mooi bij okergeel en lichtgroen. Materialen die je veel tegenkomt bij deze trends zijn linnen en dunne poplin, zo dun geweven dat ze bijna doorschijnend zijn. Tips voor accessoires; linnen sjaals, sneakers in poedertinten, fijn ge weven sokken en zonnebrillen met een transparant montuur.

Retro glam

De kracht van het verleden houdt aan in de mannenmode. Retro worden met elkaar gecombineerd. Stijlen geïnspireerd om flim- en glamourmode uit de jaren veertig en vijftig. Ecru kleurige pakken, wijde broeken en dunne gebreide polo's. Ook korte bomber achtige jacks en suede jasjes vallen onder deze trend. Bij accessoires moet je denken aan cognac leren riemen, loafers, retro zonnebrillen en zijden sjaals met paisley motief

Rocks

Natuurinvloeden blijven we terug zien in de mannenmode van zomer 2017. Het wordt wel allemaal wat luxer toegepast van vorige seizoenen. Heel herkenbaar is zijn de gele en zwartgroene edelsteen tinten. De kleurmêlee van deze mineraalkleur wordt gebruikt in structuur en glanzende stoffen en gebruikt voor pakken en jasjes. De chique van deze kleuren bepalen ook de keuze voor de gebruikte details. bij de accessoires maken goud, bordeaux en Petrol blauwe kleuren de look nog rijker.

Orient-Extrême

Het kleurrijke verre oosten is een inspiratiebron voor veel designers. Glimmende materialen met oriëntaalse designs geven kleur aan de mannenmode. Een grote hit is het bomberjack voorzien van Aziatische geborduurde bloemen, vogels en tijgers. De oosterse toepassingen zie je ook terug in minder opvallende vormen, zoals in jacks en overhemden en wijde broeken van soepele stoffen. Of je gebruikt ze alleen als detail met oriëntaalse geprinte accessoires, donkerrode schoenen, goudkleurige armbanden en tassen met borduursel.

Classy workwear

De doe het zelf drift lijkt verder toe te nemen. Als tegenpool van alle zachte en romantische modestijlen, is er in dit modethema een rauwere kant die tot uiting komt. De kleur kaki en stevige, ruige stoffen vormen hier de basis. Dat zie je terug in overalls en unikleurige uniform achtige looks, veldjassen met grote klepzakken en patchwork details. ze zie hier veel functionele details zoals grote zakken en stoere gespen. Witte kleding items met als referentie naar uniforms zorgen voor een fris contrast.

Bloemen overvloed

Onze veiligheid staat in deze harde wereld onder druk en met deze trend meent ons verlangen toe om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Een manier is het toelaten van romantiek; door kleurige bloem dessins, kant achtige materialen en ruches. Zo wordt komt weer vrouwelijke invloed terug dit seizoen. Pastelkleuren in blauw bepalen over het algemeen het beeld aangevuld met wat felgekleurde tinten. Gaan gebloemde items je net te ver? Er zijn ook accessoires met kleurige prints; denk aan sokken, gebreide sjaals en tassen met bloemdetails.


ga naar boven