Damesmode winter 2016-2017

De Damesmode trends blijven een afspiegeling van de huidige tijdgeest, dat geldt ook voor winter 2016-2017.


Rust en verbondenheid

De Damesmode trends blijven een afspiegeling van de huidige tijdgeest, dat geldt ook voor winter 2016-2017. Het verbonden willen blijven met onszelf, de betovering van de natuur waardoor je kunt wegdromen uit de realiteit, het uitdragen van de eigen identiteit, en de behoefte aan rust en overzicht in de hectiek van alledag.

Lichaamsvormen

In deze hectische en verwarrende tijd verschuift de focus steeds meer naar het eigen lichaam en welzijn. Mollige, gebogen vormen, zachte volumes, plooien en vouwen doen denken aan de huid. Dessins zijn geïnspireerd op haarvaten, botstructuren en ergonomische lijnen. In alle denkbare huidtinten, met accenten van bloedrood en blauwachtig grijs. Combineer dit met accessoires met een klein rood accent, huidkleurige schoenen, sjaals in geaderde dessins, tassen met een melkachtige transparantie en mat glanzend leer.

Schoonheid

De schoonheid van de natuur fascineert en maakt dat we willen wegdromen. In de verbeelding ontstaan schitterende vormen en structuren met romantische bossprookjes waarin barok, natuur en fantasie samenkomen. Silhouetten zijn lang en toverachtig of hebben romantische details zoals ruches en pofvormen die zijn gedecoreerd niet rijke borduursels. Groentinten blijven belangrijk, evenals allerlei soorten roze, paars en blauwtinten, een warm rood. Combineer dit tassen met rijke borduursels, sjaal met blad- en bloempatronen, tassen en schoenen met goudborduursels, broches met bloem en geraffineerde insecten en delicate armbandjes en kettingen met amuletjes.

Collage

Vintagegevoel op een moderne manier. Een collage van kleuren en patronen in de outfits lijken toevallig bij elkaar gezocht. Maar niets is minder waar. Persoonlijk uitstraling, daar gaat het om. Klassiekers als tweeds, knuffelzachte materialen en Schotse ruiten worden gecombineerd met bloemen en stippen. Het resultaat is als een quiltdeken een moderne lappenpop die uit meerdere onderdelen is samengesteld. Combineer dit met sjaals met gemixte dessins, damestasjes in vintage look, grote brillen, emblemen en patches en korte gedessineerde sokjes.

Simpel

In de veeleisende wereld van visuele overbelasting en keuzestress zien we een aanhoudende behoefte om zaken simpel te houden. Dit brengt ons naar een opgeruimde, maar expressieve wereld waarbij versimpeling een sleutelwoord is. Daarbij passen geometrische composities; colourblocking, geordende en minimalistische uitvoeringen. Blok- en streep dessins worden gecombineerd in een grafische mix. Combineer deze trend met schoenen en tassen met grafische strepen en blokken, en uni items met uitgesproken kleuren.

Afrikaanse ritmes

Net als in de jaren '80 zijn we geïnspireerd door modern Afrika. De Memphisgroep werkte destijds vernieuwend en daagde het mainstream design uit en nu mixen we die Memphis-stijl van toen met de moderne kunst uit het Afrika van nu. Het resultaat is uitbundig van kleur en ritmisch geometrisch en grafisch van vorm. Zwart en wit zijn belangrijk. Een combinatie van grafische composities, Afrikaanse ritmes en Memphis geïnspireerde prints smelten samen tot een speelse printmix. Ook expressieve dessins, maar dan terug gebracht tot geometrische vormen. Combineer dit mixed printtassen, sjaals met kleurrijke grafische prints, geometrisch gevormde accessoires in felle kleuren, uitgewerkte sneakers en gebreide sjaals met ruit en blokeffecten.

Kosmisch

Dankzij de Hubble-ruimtetelescoop en andere wetenschappelijke innovaties kunnen we spannende reizen door de kosmos maken. We verkennen zwarte gaten, multidimensionale ruimtes en parallelle universums. De oppervlaktes van andere planeten inspireren. Net zoals de kracht van de natuur, uitgedrukt in duizelingwekkende bliksem, overweldigende onweerswolken of diepgevroren structuren inspiratie leveren voor onregelmatige texturen. De sfeer is magisch en realistisch tegelijk. Het kosmische palet bevat diepe tinten van blauw, zwart, paars en petrol in combinatie met fonkelende sterrenhemels en oplichtende bliksemschichten. Deze trend combineren we met schoenen met craquelé effect, sjaals met glinstering als een sterrenhemel, sieraden lijken op maanstenen. We zien veel donkere metallic-tinten en tassen en schoenen met maanlandschap-prints of structuren.


ga naar boven