Damesmode zomer 2016

Het hectische dagelijkse leven vinden we terug in de mode. De wereldinvloeden en het gemak waarmee we nieuwe ideeën omhelzen zijn zichtbaar in de kleding die we dragen. De catwalk heeft dan ook niet teleurgesteld.


Nieuwe ideeën

Het hectische dagelijkse leven vinden we terug in de mode. De wereldinvloeden en het gemak waarmee we nieuwe ideeën omhelzen zijn zichtbaar in de kleding die we dragen. De catwalk heeft dan ook niet teleurgesteld. Net zomin als de nieuwe collectie dat in onze Nummer Zestien Stores zal doen.

Spannende combinaties in materialen en stoffen

In de dames zomer 2016 modecollecties vindt je vooral spannende combinaties in materialen en stoffen. Zoals prachtige metallic jasjes met fotoprints, opengewerkte breisels, suèdine broeken en rechte jurkjes met opgestikte zakken. En de onregelmatige structuur van linnen is helemaal terug van weggeweest. De natuur heeft in al zijn facetten invloed op de mode. Uitvergrotingen van natuurprints, zoals bladeren en bloemen zien we veel terug in rokken en lange jurken. De kleuren die hierin een rol spelen zijn –niet verrassend- alle nuances groen, terra, goud, koperaccenten en zachte poedertinten. Wat deze mode echt bijzonder maakt is de vaak kleine, maar opvallende, accenten van kant of geperforeerd leer, zakjes, riempjes en nieuwe toepassingen van franjes op kleding.

Outfits uit 1 kleur

Tegenhanger hierop zijn de zomer collecties die juist rust in de garderobe brengen. Mooie romige kleuren die zacht en warm tonen. Outfits die uit 1 kleur in verschillende nuances bestaan. Zeker niet saai, juist door het gebruik van leer met perforaties en verschillende lagen over elkaar. De kleuren aubergine, bijna wit-roze, camel en koper spelen in deze stijl een belangrijke rol. Contrasterend aan deze rust en eenvoud zijn exotische en etnische prints. Arabische, maar ook Zuid-Amerikaanse invloeden zijn daaraan debet.

Ibiza stijl

biza speelt nog steeds een grote rol in het modebeeld in Nederland. Niet altijd extreem uitgesproken, maar de laid-back sfeer is altijd aanwezig. Kleuren zijn apricot, lichtgeel, lila en natuurlijk alle tinten blauw en wit. En uiteraard zijn er de batikprints. In deze stijl is opengewerkt, kant en franje heel opvallend aanwezig.

Vijftiger jaren retro printjes

Onmisbaar bij het krijgen van het echte zomergevoel: de retroprintjes en de stijl van de jaren vijftig. Strepen, dots, wijd uitlopende broekspijpen en Kennedy-jurkjes. Typische kleuren die passen binnen deze stijl zijn rood-wit-blauw en zwart-wit.

Culotte model nieuwe pasvorm

Hot items voor deze zomer zijn de ‘terug-van-weggeweest’-tuinbroek, maar dan wel de stoere jeansversie met opgerolde pijpen. De culotte (driekwart broek met wijd uitlopende pijpen die valt als een rok) en de nette pantalonshort. Wederom de lange rok of jurk tot op de enkel die we vorige zomer al in onze harten hebben gesloten. En ook een korte of lange blazer met contrasterende top mag dit zomer niet in de kast ontbreken.

Inspireer, verras, beleef en ontdek

Laat je bij de Nummer Zestien Stores en online op www.nummerzestien.eu Inspireren en verrassen en beleef en ontdek zelf deze en alle andere stijlen. Onze modeadviseurs kennen onze collecties en de trends als geen ander. Op basis van jouw wensen weten wij precies welke items daarin passen en goed bij elkaar combineren.


ga naar boven