Trends zomer 2016 kleding & jeans

Voorjaar zomer 2016 gaat op de catwalk én in de straat fris van start. Bij de jeans vrouwen zet de trend van een wijder silhouet door.

Zomer 2016 trends

Voorjaar zomer 2016 gaat op de catwalk én in de straat fris van start. Bij de jeans vrouwen zet de trend van een wijder silhouet door. De kleding krijgt een sporty look dankzij details uit de sportfashion.

Ambachtelijk

De pasvormen lopen van heel wijd en recht naar kort en recht. Complete jogging outfits in sweat denim of echte denim stoffen. Vintage, aangepast, en gerepareerd dat is wat we veel gaan zien. Verschillende kledingstukken worden doorsneden en weer aan elkaar zijn gezet. Gaten worden gerepareerd met non-denim materialen. Het recyclen blijkt een grote inspiratiebron hierbij.

Tumblr generatie

Tumblr is zeer populair en gebruikt door een groep creatieve en hippe mensen die zich beeldend uit omtrent hun gedrevenheid. Gevolg is expressieve mode die lijkt te zijn geknipt en geplakt. Geometrische kleurblokken worden afgewisseld met fotoprints van alledaags afbeeldingen.

Nieuw uniform

Nieuw uniform gaat voor eenvoudig. Denim in drie kleuren. Bijna Wit, een geblekte indigo blauw en een donkere denim. Met voor de mannen opgerolde toelopende broekspijpen. Voor de vrouwen mag het wijd, wijder, wijdst zijn, denk aan broekpijpen van extreem wijd tot recht maar ook aan broekroken en lange rokken. Om het uniform gevoel te versterken de top ook graag in hetzelfde materiaal en pasvorm, zoals wijde shirts en lange parka vormen. Een denimtrend van top tot teen.

Sporty

Technische sportmaterialen gecombineerd met een natuurlijke look & feel. Half openen materialen in tops en jassen laten een vaag beeld zien van de prints en andere onderliggende stoffen. De kleurkaart loopt van wit en kleurloos, tot pasteltinten en de warmere roze, paarse en gelen.

Storytelling

Een mix van sport en straatcultuur. Geïnspireerd op krijgshaftige dessins vermengd met een hiphop straatgevoel én basketbal. Gelaagde zwart wit en mesh-achtige stoffen. Extra lange T-shirts, sweaters en blousons geven een langer silhouet.

Jungle storm

De bloem- en bladprints nemen dit thema in bezit als of het een overweldigende junglestorm is. Veel bloemen, bladeren en fruit en cactus-fotoprints worden op een originele manier gecombineerd met geometrische patronen. Items als leggings, sweatpant en anoraks zorgen in combinatie met technische en lichte materialen voor het juiste sportingrediënt.


ga naar boven