Kies je subcategorie Filter op

Geslacht

Merken

Kleur

Maten

Kortingen

Prijzen

Jeans Flared jeans

(9 Producten)
Per pagina Sorteren op

Spijkerbroek met wijde pijp

De flared jeans is terug. Zelf voor de mannen zijn er jeans met wijd uitlopende pijpen te krijgen. In de jaren '70 worden de bell-bottoms zelfs versierd, zoals de zangeressen van Abba met flared jeans met banen en sterren. Matrozen waren de eerste trendsetters met wijd uitlopende pijpen. Extreem wijde pijpen worden ook wel Elephant Bells genoemd, oftewel olifanten pijpen.
De geschiedenis van de jeans met wijde pijpen
De zeventiger staan symbool staat voor de spijkerbroek met wijd uitlopende pijpen. Dit jeans model, ook wel flared jeans of bell-bottoms genoemd, heeft een rijke geschiedenis en nog verder terug in de tijd.

Pantalons met belvormige pijpen

Hoewel flared jeans verbonden is met de jaren 70, is dit model al gezien in de beginjaren van de negentiende eeuw. Matrozen dragen in die tijd al blauwe pantalons met belvormige pijpen. Ze zijn gemakkelijk op te rollen, waardoor de matrozen hun broek droog houden tijden het werk.
Tegen het einde van de negentiende eeuw word deze broekenstijl door het grote publiek overgenomen. Levi’s komt met de nieuwe Spring Bottom pants. Het woord 'spring' staat voor wijde pijpen Ook Coco Chanel laat zich erdoor inspireren en komt met modische vrouwelijke ontwerpen.

Hippies beschilderen, beplakken, appliqueren en borduren de flared jeans

De zestiger en zeventiger jaren zijn de glorie jaren voor de jeans en meteen ook populairste periode voor de bell-bottom. De spijkerbroek met wijde pijpen worden gedragen door jong en oud. Hippies storten zich op de spijkerbroeken die vanaf de knie naar onderen enorm uitlopen. Om er vooral niet als ieder ander bij te lopen, beschilderen, beplakken, appliqueren en borduren zij de jeans naar hun eigen unieke smaak. Na het hoogtepunt van de discotijd worden de pijpen weer iets minder wijd. Begin tachtigerjaren worden de wijde pijpen massaal ingewisseld voor slim jeans, skinny jeans en tapered jeans broeken niet taps toelopende silhouetten. Tien jaar later duiken ze weer op, dit keer in de iets uitlopende 'bootcut'-vorm. De flares nieuwe stijl zijn soms opengewerkt als splitten, versierd met lapjes tussen deze splitten en met opvallende, rafelige randen.

Licht uitlopende pijpen

De afgelopen jaren zijn wijde pijpen broeken zo nu en dan weer in beeld. Na de jaren lange dominantie van de skinny jeans is het grote publiek nu weer toe aan iets nieuws. Voor zomer 2016 presenteren verschillende jeansmerken licht uitlopende pijpen, in sommige gevallen op enkellengte. Voor het najaar komen extremere wijdtes in beeld. Voor meer effect wordt gevarieerd met hogere tailles. 

Bell-bottom

Is het jou al opgevallen dat de bell-bottom weer terug is in de mainstream fashion? Zo niet, dan zal het je dit jaar meer dan duidelijk worden. De broeken met wijde broekspijpen waren ooit nog onderdeel van het uniform voor matrozen die hun laarzen gemakkelijk moesten uit kunnen doen, maar werden in de jaren '60 en 70 - de hippietijd – razend populair vanwege de vrijheid die de flare broeken boden. Die vrijheid willen wij na jarenlang verslaafd te zijn geweest aan skinny jeans dolgraag weer terug.

Voor wie graag een paar centimeter in de lengte aan haar benen wil plakken, maar optisch slanker wil lijken , is de flare ideaal. Ze ogen nog chique en vrouwelijk ook..

ga naar boven