Kies je subcategorie Filter op

Geslacht

Merken

Kleur

Maten

Mouwlengte

Kortingen

Prijzen

Lammy coat

(252 Producten)
Per pagina Sorteren op
Er zijn 252 producten gevonden

Lammy coat

De lammy coat is één van de onmisbare winterse favorieten, "want comfortabel warm, stijlvol en gezegend met tal van combinatiemogelijkheden.

De geschiedenis van de lammy coat.

Pilotenjack

De opvallendste kenmerken van de lammy coat zijn de bontkraag en bontdetails. In de jaren twintig van de vorige eeuw bedenkt de Engelse Leslie Irvin gevoerde piloten jacks. Geen overbodige luxe, want de piloten van onder meer de Britse Royal Airforce (RAF) moeten tijdens de Tweede Wereldoorlog op grote hoogte vliegen. De temperaturen in de niet geïsoleerde vliegcabines kunnen daarbij oplopen tot wel vijftig graden onder nul. De wollen binnenkant van de jas zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor het reguleren van de lichaamstemperatuur. Lammy coats zijn regen en windbestendig. Amerikaanse piloten ontdekken ook de jas; zij dragen het met schapenhuid gevoerde B-3 bomberjack, De lammy ’s groeien uit ware iconen en worden doorgegeven van generatie op generatie. Wat de duurzaamheid van het kledingitem nog maar eens onderstreept.

Afghaanse jas

In de vijftigerjaren zijn de gevoerde jassen een grote modehit als bekende Hollywoodsterren als Marlon Brando en James Dean een lammy coat dragen. In de jaren daarna wordt ook de Franse acteur Alain Delon regelmatig in een robuust jack gezien. Vanaf het einde van de zestigerjaren komt er meer variatie. In het hippietijdperk kan en mag alles, van kort en middellang tot lange coats. Vooral bruin suède is in trek en er is een opvallend nieuw model: de Afghaansejas, gemaakt van langharige Afghaanse schapenhuid. Als de Oosterse en Aziatische invloeden in de mode komen, duiken ze in 1966 voor het eerst op in de Londense modescène. The Beatles worden erin gefotografeerd en dat zorgt uiteraard voor navolging onder hun fans. Tijdens de hippietijd in de seventies zijn deze mantels rijkelijk aanwezig: door de kleurige borduursels én de indringende Patchouligeur waarmee de jassen vaak worden besprenkeld om nare geurtjes van de huid te maskeren. In de tachtigerjaren gaan hiphoppers als Run DMC en The Fat Boys met de lammy coat aan de haal. Ze combineren de jassen met trainingspakken en smetteloze sneakers. In de daarop volgende decennia groeit de lammy coat uit tot een ware klassieker, die in de smaak valt bij een gemêleerd publiek.

Zomerse lammy’s

De laatste seizoenen valt de originele lammy coat - het pilotenjack - weer op in het rnodebeeld. Een van de bekendste en gewilde moderne klassiekers is de Velocite van het Zweedse merk Acne, waar menig modelabel zich door laat inspireren. Lammy coats raken nooit uit de mode. En ook al worden de winters steeds warmer, dan nog is de lammy de perfecte jas doordat het de lichaamstemperatuur van de drager reguleert. Dit zorgt ervoor dat deze coats heel geschikt zijn voor uiteenlopende temperaturen. Tijdloze en multifunctioneel, de lammy coat!

Normaal HTML Voorbeeld DIV
ga naar boven